Momenteel zijn wij gesloten. Bel de Spoedpost.

Corona

Vragen over ziekte en gezondheid ten tijde van de Corona-crisis

Kijk voor actuele informatie over corona op Thuisarts.nl of RIVM.nl

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen.
Over de meest uiteenlopende klachten en aandoeningen vindt u heldere informatie.

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan de praktijk. Ook tijdens deze coronacrisis kunt u altijd uw huisarts bellen.

Kom NIET naar de praktijk, maar bel ons en leg uw vraag voor aan de praktijkassistente.

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet zij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts op de praktijk of bij u thuis. Of soms hulp van een andere zorgverlener.

Door corona en de maatregelen is het niet altijd verstandig dat u naar de praktijk komt. Of dat de huisarts bij u thuiskomt. Misschien wilt u dit zelf ook liever niet, bijvoorbeeld omdat u een zwakke gezondheid heeft.

Uw huisarts overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Dat is extra belangrijk tijdens deze coronacrisis.

Uw huisarts heeft nog andere manieren om uw klachten te beoordelen en u het beste advies, behandeling of begeleiding te geven. Bijvoorbeeld door te bellen met u, een foto te beoordelen via email of door te beeldbellen in sommige situaties.

Als blijkt dat u toch moet komen, dan zorgen wij ervoor dat dat veilig kan, zodat u geen risico op besmetting loopt. Daarom hebben wij een deurbeleid ingesteld, de wachtkamer anders ingericht en is er een speciaal hoest-spreekuur, waarbij de patiënten via een andere ingang in en uitgaan en de dokter werkt met beschermende kleding.

Ook als de huisarts naar u toe moet komen zorgt de huisarts dat hij/zij u niet kan besmetten.

Soms heeft u regelmatig begeleiding en controle nodig van uw huisarts of praktijkondersteuner. Bijvoorbeeld als u diabetes of een longziekte heeft. Door corona worden veel afspraken uitgesteld. Uw huisarts zal samen met de praktijkondersteuner bekijken hoe u toch zoveel mogelijk de zorg kunt krijgen die u nodig hebt. Vaak gaat dat via de telefoon, en als het nodig is wordt u uiteraard wél gezien.